dimecres, 13 de juny del 2012

Capítols 9, 10, 11 i 12


CAPÍTOL 9

Resum: Robert va tenir la idea d’anar tots quatre ( Aloma, ell, Anna i Joan) al cinema. Li va comentar a Joan, i Joan pensà que era bona idea i li proposà a les noies de la casa. Aloma molt animada per lo que havia sentit va anar a la seva habitació a posar-se maca per anar al cinema amb Robert. Es feia tard, Aloma es volia posar una flor al cap però Joan no la va deixar perquè arribaven tard al cinema. Durant tot el camí no van parlar, ni per anar al cinema ni per tornar. Quan van arribar a casa, Robert va demanar cafè a Aloma i ella li va servir. Aquella situació per a ella era com si estiguessin casat. Va acabar-se el cafè i pujant les escales Aloma li va donar les gràcies per haver-la tret una estona de casa, i al instant Robert li va donar un petó.

Cita:Jo crec que l'home només somia per no cessar de veure. 
Goethe.
Síntesi: Sembla que finalment Robert sent alguna cosa per Aloma a l'hora de besar-la i no li importa totes les bogeries que pugui arribar a dir.
 

CAPÍTOL 10

Resum: Després del petó que Robert li va fer, Aloma no sabia com mirar-lo, ni com parlar-li.
Passà una setmana i Aloma estava preparant la maleta de Dani per que al dia següent se n’aniria a la masia amb Anna a curar-se.
El dia que Aloma acompanya a Anna i Dani a la estació se sent molt trista ja que la casa sense Dani no serà lo mateix. Resen arribada del tren Aloma comença a fer els llits, a preparar la taula y a fer el dinar. Llavors va venir el vell Cabanes a fer una petita visita Aloma ja que estava sola a casa.
A la hora de dinar tots estaven molt callats a la taula.
Van acabar de dinar i Aloma va recollir la taula i netejar els plats. Va començar a fer les feines de casa i a la nit va començar a fer el sopar. En aquell moment va pensar que sense Dani la casa estava buida, vella i sense vida.

Cita:Tenia ganes d'anar-me'n lluny, com més lluny millor, allà on neix el mal temps. 
Dostoievski.
Síntesi:Després del petó Aloma es sent bé, però en vol més i al veure que Robert l'evita es sent sola i rebutjada, i per tant voldria marxar d'allà.
 
CAPÍTOL 11

Resum:  Per les nits feia calor i Anna escrivia sovint donant bones noticies sobre Dani i sobre les coses que feien a la masia. Aloma va tardar en contestar-li a les cartes ja que com deia en una de les cartes que li va escriure, era que no passava res de nou allà a San Gervasi i que tot estava molt avorrit sense Dani. També explicà les coses que feia i que el vell Cabanes els visitava algunes vegades.
Va començar a cosir el únic vestit que es podia posar, i que es posaria per anar a la festa se Sant Joan. Mentre cosia el vestit fora en el jardí va sentir la olor de les gardènies que es posaria quan anessin a veure els coets artificials de la festa de Sant Joan, encara que una setmana abans ja començaven a sentir-se l’espetec de coets.
El dia de Sant Joan van tancar totes les finestres per que no caiguessin espurnes dins de casa i es cales foc. Van anar tots tres cap al tramvia per poder anar a la festa que feien a l’imperial. Allà en mig de tanta gent, Joan va trobar a un conegut i van començar a parlar, llavors Aloma i Robert van seguir per el seu compte ja que Joan va dir que ja els atraparia.
Tot dos van entrar dins una pèrgola, on Aloma volia dir-li que li agradaria estar-se allà sempre però tenia por de que ell se’n rigués. Joan no havia tornat i Aloma estava callada.
Van tornar cap a casa seva, on Aloma després d’entrar es va quedar davant la seva porta, Robert la va agafar i la va besà.
Al dia següent no sabia com reaccionar davant de lo que havia passat aquella nit.
Cita: Maleït aquell qui, en els primers moments d'una unió amorosa, no cregui que aquesta unió a d'ésser eterna.
Benjamí Constant.  
Síntesi: Relació amorosa entre Aloma i en Robert.

CAPÍTOL 12

Resum Aloma s’havia endormiscat i Joan portava estona que la estava cridant perquè es despertes. Robert va entrar a la habitació d’Aloma mentre li donava un petó li va dir que no trigues en baixar. Després d’haver dinat Joan va convidar a Aloma i a Robert a celebrar una mica més el seu aniversari, però com Aloma no tenia ganes d’anar amb ells es va quedar sola a casa.
A l’endemà Joan va donar una carta d’Amèrica a Robert i una altra que era d’Anna. La carta d’Anna deia que el Dani havia empitjorat. Aloma preocupada per la carta que Joan havia donat a Robert va anar fins la cambra de Robert on allà se li va tirar al braços demanant que no se n’anés. Robert li va dir que no se n’aniria.

Al dia següent, Robert estava de mal humor, així doncs, Aloma no va gosar dir-li res.
Durant tot el dia ella va estar sola a casa, ja que Joan i Robert havien sortit. Era tard i Robert encara no havia vingut. Aloma va esperar-lo fins tard però ell no va tornar.

A la tarda es va posar a ploure i Robert que no havia sortit durant tot el dia va començar a parlar amb Aloma però com ell estava enfadada per lo de la nit anterior no va voler dirigir-li la paraula. Aloma va anar a la cuina per veure si havia entrar aigua de la pluja i va sentir a Robert tancar el reixat. 
Cita: Ella era a la vora i les altres no eren enlloc. 
Thomas Hardy.
Síntesi: Aloma preocupada per tot el que li passa a en Robert, però en cavi ell no diu res i fa com si Aloma no existís. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada